Centrul de Dezvoltare Socială T&CO a lansat ieri, 29 octombrie 2024, proiectul CONVERS- Competențe noi și verzi prin educație rezilientă și sustenabilă, PEO/78/P9/4.7/318294. Proiectul reprezintă o șansă de dezvoltare și recalificare profesională pentru peste 600 de angajați, din Regiunea Nord-Est. CONVERS este finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Educație și Ocupare 2021 – 2027 și este implementat în perioada 1 septembrie 2024 – 31 august 2027.
Obiectivul general al proiectului vizează actualizarea competențelor specifice, digitale și verzi, pentru 603 angajați, inclusiv persoane care ocupă poziții de management, din regiunea Nord-Est, ca urmare a evoluțiilor tehnologice rapide și a apariției de noi compețențe profesionale, pe o piață a muncii modernă, flexibilă și inclusivă, prin participarea la programe integrate de formare profesională și consiliere profesională.
Prezentarea proiectului a fost realizată de Anca Tompea, managerul de proiect. Au fost prezentate activitățile proiectului, cu accent pe componenta verde și digitală și s-a subliniat importanța formării profesionale a adulților. De asemenea, a fost prezentată tipologia de cursuri care sunt organizate în cadrul proiectului CONVERS, respectiv cursuri cu recunoaștere națională și cursuri cu recunoastere internă, la nivelul operatorului economic. „Sunt foarte importante competențele digitale și verzi. Dacă despre competențele digitale știm mai multe informatii, despre cele verzi putem spune că abia începem să le descoperim. Prin intermediul acestui proiect, atât noi, echipa de management și de implementare, dar în special grupul țintă vom afla și experimenta mai mult despre economia circulară, despre cele 17 obiective privind dezvoltarea durabilă stabilite de Organizația Națiunilor Unite și prezente la nivelul Uniunii Europene”.
Proiectul CONVERS oferă, în mod gratuit, grupului țintă un mixt de activități. Pe lângă activitatea formare profesională continuă, cele 603 persoane vor beneficia și consiliere profesională. Invitatul special al conferinței, Teodora Ruginosu, din partea Asociației Iubire și Încredere, furnizorul externalizat pentru servicii de consiliere, a evidențiat importanța formării continue pentru persoanele angajate. „Este foarte importantă dezvoltarea continuă și în mod special dezvoltarea profesională la locul de muncă. Un atuu al acestui proiect îl reprezintă faptul că se organizează cursuri adaptate la nevoilor angajatorilor și se desfășoară la locurile de muncă. Asociația Iubire și Încredere se va ocupa de consilierea profesională, care presupune un plan de carieră, un instrument pe care colegii mei îl vor utiliza și preda pentru fiecare angajat, pentru ca fiecare să urmeze un curs cât mai adecvat experienței profesionale”.
La conferința de lansare a participat și Mihaela Liuță, Director în cadrul Camerei de Comerț și Industrie Iași, care a felicitat echipa Centrului de Dezvoltare Socială pentru câștigarea acestui proiect și a transmis mult succes în împlementare.
Proiectul vizează consilierea și formarea profesională a 603 angajați în următoarele domenii:
a) curs de calificare LUCRATOR COMERCIAL, nivel 2, cod COR 522303, cu o durată de 360 de ore;
- b) curs de calificare CONFECTIONER ASAMBLOR ARTICOLE DIN TEXTILE, nivel 2, cod COR 821908, cu o durată de 360 de ore;
- c) curs de specializare MANAGER DE PROIECT cod COR 242101 cu o durată de 240 de ore;
- d) curs MARKETING DIGITAL – cu o durată de 40 ore;
- e) curs GESTIONARE BAZE DE DATE – cu o durată de 40 ore;
- f) curs E-COMMERCE – cu o durată de 40 ore;
- g) PROGRAM DE PREGATIRE ÎN DOMENIUL SECURITATII ȘI SĂNĂTĂȚII ÎN MUNCĂ – cu o durată de 40 ore;
- h) TEHNICI DE VANZARE SI NEGOCIERE ONLINE – cu o durată de 40 ore;
Proiectul se va implementa în regiunea Nord -Est (județele Bacău, Botoșani, lași, Neamț, Vaslui, Suceava) și se adresează persoanelor angajate, inclusiv persoane care ocupă poziții de management.
În cadrul proiectului vor fi acordate subvenții tuturor participanților care parcurg un program de formare profesională. La finalizarea cursului, Centrul de Dezvoltare Socială va oferi certificate care atestă competențele dobândite, atât formale, cât și nonformale.
Persoană contact: Anca TOMPEA, manager proiect
www.centruldezvoltaresociala.ro
Valoarea totală a proiectului: 4.960.380,90 lei
Perioada de implementare: 1 septembrie 2024 – 31 august 2027
Email: office@centruldezvoltaresocială.ro
Telefon: 0758028613
Str. Bălușescu nr. 2, Iași